Esittely

Koirat

Blogi

Pentueet

Etusivu

 

 

Kasvatan metsästyslinjaisia irlanninsettereitä pienimuotoisesti kotioloissa.Jalostuksessa haluan kiinnittää eniten huomiota koirien metsästysominaisuuksiin, koulutettavuuteen ja terveyteen.

Olen suorittanut Kennelliiton järjestämän kasvattajan peruskurssin ja jalostusneuvojan peruskurssin sekä pyrkinyt toimimaan aktiivisesti Kanakoirakerhon irlannisetterijaoksessa.

Asun Keski-Suomessa ja perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi tytärtä sekä tällä hetkellä kaksi irlanninsetteriä. Metsästyksen aloitin isäni kanssa jo alle kouluikäisenä.

Ensimmäinen koirani oli suomenpystykorvan ja karjalankarhukoiran sekoitus Peni, joka oli varsin kelpo lintukoira. Seuraava koirani oli saksanpaimenkoira Jere, jonka kanssa pääsin opettelemaan toko- koulutusta. Seisoviin lintukoiriin tutustuin isäni ystävien saksanseisojilla ja myöhemmin pääsin metsästämään ystävieni englanninsettereillä, gordoneilla, pointereilla ja saksanseisojilla.

Ensimmäinen oma seisova lintukoirani oli irlanninsetteri Douedal’s Kenny. Vaikka olin päässyt metsästämään jo monia vuosia ystävieni koirilla, Kennyä kouluttaessani taisi käydä kuitenkin niin, että se opetti pikemmin minua kuin minä sitä. Asuinpaikastani johtuen metsästän pääsääntöisesti metsämaastossa, mutta lomien salliessa käyn myös tuntureilla ja pelloilla.


Kennel Usvakairan
Tero Savolainen
Naarantie 9 B 7
41160 Tikkakoski
e-mail:tenssi-1( at )suomi24.fi
p. 044-0130 703

 

 

©Usvakairan